«

»

marras 05

Pala minusta

Kun katson elämäni kulkua taakse päin, huomaan matkani olleen täynnä kaikenlaista. Paljon erilaista työkokemusta eri aloilta, paljon lyhyt kursseja, laajempia koulutuksia ja erilaisia elämän mullistuksia – hyviä ja vähemmän hyviä. Ennen kaikkea huomaan, että pitkään on ollut kova kiire, paljon stressiä ja asioita, jotka kuormittavat minua henkisesti todella paljon. Ympäriltä on löytynyt asioita, joita en ole edes halunnut myöntää itselleni – esimerkiksi se, että olen todella väsynyt… Otti paljon luonnon päälle, kun perheeni huomautti asiasta ja oli aika katsoa peiliin: Myöntää, nöyrtyä, tuntea epäonnistumista ja riittämättömyyttä. Mielenkiintoisinta näissä tuntemuksissa on ollut se, että olen itse yksin tuntenut ne ja onnistunut salaamaan ne monilta – pitkään jopa itseltäni.

Ulkoilu piristää mieltä ja antaa jaksamista arkeen.

 

”Sinähän olet aina niin iloinen ja täynnä tarmoa.”, ”Kyllä nuorena jaksaa.”. Joka kerta, kun kuulen vastaavia kommentteja olen aika hiljaa. Mietin itsekseni, että niin, tuollainen minun pitäisi pystyä olla, mutta en vain pysty, niin paljon kuin sitä tahtoisin. Koen suurta huonommuutta.

Nämä tuntemukset ovat varjostaneet elämääni jo vuosia. Ne ovat saaneet alkunsa pienistä asioista, muuttuen elämäni varrella haastavammaksi taisteluksi. Ne ovat asioita, jotka antavat minulle vahvuutta ja tekevät minusta sen kuka olen: Aika rikkinäinen, mutta ihan kelpaava.

 

Onneksi minulla on perhe, joka välittää. Jos kukaan ei olisi sanonut, että olisiko nyt aika tehdä jotain – voisin olla vielä enemmän loppu. Uskaltauduin hakemaan apua. Nyt harjoittelen armollisuutta itseäni kohtaan päivittäin. Elän enemmän hetkessä ja kyllä, otan aikaa itselleni. Sitä olisi pitänyt ottaa jo vuosia sitten sen sijaan, että olin aina joko koulussa, töissä tai molemmissa yhtä aikaa enkä sallinut itselleni omaa aikaa. Ja mitä tulee elämänkouluun, olisi pitänyt antaa itseni käsitellä kaikki kipeätkin asiat heti eikä vasta nyt. Parempi nyt kun ei koskaan!

 

Kohtalo tai mihin kukakin tahtoo uskoa, osui kohdalleni viime kesänä kun löysin IhanaElo -hyvinvointiohjaajakoulutuksen. Olen aina ollut innokas opiskelemaan ja kaikki uusi kiinnostaa minua valtavasti – ajattelin haluavani mukaan, vaikka tiesin koulutuksen ottavan aikaa työstä ja elämäni olevan tällä hetkellä kriisipisteessä. Hyvinvointi on kuitenkin lähellä sydäntäni ja useimmat asiakkaani tarvitsevat myös näitä palveluita, joten lähetin hakemuksen.

Nyt marraskuussa alan olla koulutuksen puolivälissä ja valmistuminen häämöttää 2019 helmi-maaliskuulla. Koulutukseen on sisältynyt lähipäiviä, paljon itsenäistä verkko-opiskelua ja tenttien tenttimistä. Paljon olemme harjoitelleet kanssaopiskelijoidemme kanssa toistemme valmentamista ja ohjaaja Alisa tekee koko koulutuksen ajan hyvinvointiohjausta minulle. Samalla siis, kun harjoittelen tulevaa työtä saan itse paljon hyvinvointia.

IhanaElo -hyvinvointiviikonloppuna tavoitteet asetettiin vuoden päähän aarrekartan muodossa.

Vaikka tahti on tiivis, tietoa tulee paljon ja aika on rajallista – olen kokoajan tyytyväisempi, että saan olla mukana. Elämän ei kuulukaan olla ruusuilla tanssimista. Välillä pitää vähän horjahdella, kaatua ja nousta uudelleen. Joka hetkestä voimme oppia jotain!

Se, että valmennamme opintojen aikana toisiamme antaa todella paljon sekä valmennus kokemusta, että uusia näkökulmia omien kipuilujeni työstämiseen. Koen muuttuneeni näiden muutaman kuukauden aikana jo paljon. Mielenkiintoista on nähdä, mitä tulema pitää. Se on varmaa, että tulevaisuus tulee – täynnä haaveita (joita en enää uskonut olevan) ja tavoitteita, joita oikeasti voi jonain päivänä saavuttaa välietappien avulla. Hienoa on ollut tajuta myös, että kaikki mitä joskus halajaa ei olekaan lopulta tärkeintä mitä elämältä odottaa. Haaveet voivat muuttua eikä minun tarvitse olla viiden minuutin päästä samaa mieltä kuin hetkeä aiemmin olin.

 

Hyvinvointi muuttaa näkökulmaa elämään, kehittää arvomaailmaa ja antaa elämälle uuden merkityksen. Kun alkaa hahmottaa mitä itseltä puuttuu, mitä haluaisi lisää jotta elämä olisi hyvää, on helpompaa alkaa koota elämän eri osa-alueista yhtenäistä palapeliä. Itse huomasin myös, että kaikkea ei tarvitse pystyä tehdä yksin. Minulle IhanaElo on antanut paljon vastauksia, myötätuntoa ja kysymyksiä selvittämään mitä todella haluan elämältä, mikä on minulle tärkeintä ja mikä parasta, saavuttamaan haluamani ja pian saan tarjota kokemaani myös sinulle!

Aamupala on tärkein päivän aterioista

 

Terveys on uskomattoman tärkeä asia elämässä. Sitä tulisi jokaisen vaalia ja se tulisi olla kaikista arvokkainta mitä meillä on. Itseä kohtaan tulisi muistaa olla aina lempeä ja armollinen.

 

Ihanaa Eloa ja aitoa elämää oppimassa

Caroliina, Hyvinvointi- ja Jalkahoitola SpaCara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>